ГРЪЦКА РАЗЯДКА С РИКОТА И МАСЛИНИ


250 г - рикота или хубава извара*
1 с . л - зехтин Екстра Върджин
1  скилида - пресован чесън
1 с . л - лимонов сок
1 с . л - гъсто гръцко кисело  мляко
сол, смлян челен пипер, риган, мащерка щипка - две Чили пипер
магданоз наситнен за поръска и  цели маслини 
*( ако се ползва извара трябва са се мине през цедка, за да може да е напълно гладка и пухкава)


Маслините се обезкостяват. Може да се купят и без костилка, но не препоръчвам, но всичко е въпрос на избор.
Наситняват се с нож, или  в чопър, но в чопър ще се превърнат в паста, а не това е идеята, хубаво е да се усещат и малко парченца.
Прибавя се рикотата и хубаво се разбърква до гладкост. Прибавя се и лъжицата зехтин, лимоновия сок, киселото мляко, пресован чесън, Чили пипер и се разбърква.
Посолява се с малко сол ,смлян черен пипер, риган и мащерка.
Изсипва се в подходяща формичка и се покапва зехтин и още малко капки лимонов сок.
Оставя се  в хладилник за 20  минути, да се смесят добре подправките.
Поръсва се с магданоз и се подреждат малко цели маслини.
При сервиране се добавят малки хрупкави бисквити.



Коментари

Популярни публикации