ПЕЧЕНИ ДЮЛИ


6 броя - узрели дюли
100 г - смлени орехи 
кленов сироп
канела на прах

Дюлите се измиват много добре  с острата част на гъбичка за чинии,  така че да не остане никак в  мъх. 
Разрязват се наполовина и се отстраняват  семките.
Подреждат се в тава върху хартия за печене и във всяка   се слага по една супена лъжица кленов сироп.
Вкарват се в гореща фурна на 180 градуса  с вентилатор за около 30 - 40 минути.
В купа се смесват орехите, още няколко лъжици кленов сироп, не повече от 3 с . л .  и се поръсва с канела. Разбърква се.
Изваждат се дюлите от фурната и  се разпределя ореховата смес във всяка дюля.
Връща се обратно във фурната за още 10 минути, колко да се запекат леко орехите.
Сервират се леко охладени с топка гръцко кисело мляко поръсено с малко кленов сироп и листенце мента.




Коментари

Популярни публикации