ПЕЧЕНИ ДЮЛИ
100 г - смлени орехи
кленов сироп
канела на прах
Дюлите се измиват много добре с острата част на гъбичка за чинии, така че да не остане никак в мъх.
Разрязват се наполовина и се отстраняват семките.
Подреждат се в тава върху хартия за печене и във всяка се слага по една супена лъжица кленов сироп.
Вкарват се в гореща фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30 - 40 минути.
В купа се смесват орехите, още няколко лъжици кленов сироп, не повече от 3 с . л . и се поръсва с канела. Разбърква се.
Изваждат се дюлите от фурната и се разпределя ореховата смес във всяка дюля.
Връща се обратно във фурната за още 10 минути, колко да се запекат леко орехите.
Сервират се леко охладени с топка гръцко кисело мляко поръсено с малко кленов сироп и листенце мента.
Коментари