ТИКВЕНИ БИСКВИТИ
100 г - меко масло
100 г - кленов сироп (пудра захар)*
75 г - тиквено пюре
30 г - течен мед
1/4 ч . л - сода бикарбонат
2 капки - винен оцет
щипка - сол
по 1/4 ч . л - кардамон, индийско орехче, джинджифил, карамфил
* там където мога замествам с кленов сироп
Маслото са размесва с шпатула с кленовия сироп до крем. Добавя се меда и тиквеното пюре и се разбива на ниска скорост на миксера.
В купа се смесва брашното, всички подправки, и солта. В содата се добавят 2 капки винен оцет, разбърква се и се прибавя.
Цялата смес се прибавя към маслената и се разбива за кратко, колкото да се събере. С ръка се оформя топка тесто, завива се във фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
Охладеното тесто се разточва върху брашно с дебелина около 3 - 4 мм.
Изрязват се фигури по избор върху хартия за печене и хартията заедно със сладките се прехвърля в тавата.
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 170 градуса за около 6 - 7 минути.
Оставят се да се охладят в самата тава, много са меки.
След като са напълно охладени може до половината да се потопят в разтопен шоколад.
Коментари