ВКУСНА ВЕЧЕРЯ С ОБИКНОВЕНИ СЪСТАВКИ

 

За 2 гювечета

4 броя - средно големи картофа
250 г - пушен бекон на кубчета
900 г - гъби печурки
40 г - масло
2 - яйца
150 мл - сметана 30%
черен пипер, сол, риган
50 г - настърган кашкавал



Картофите се обелват и нарязват на големи кубчета. Изсипват се в тенджера с достатъчно подсолена вода и се варят за 7 минути. Времето се засича след като водата заври.
Изваждат се, отцеждат се.
Гъбите се обелват и се изтриват с влажна домакниска хартия. Нарязват се на средно дебели филийки.
В тиган се запечатва бекона до хрупкавост. 
Прибава се маслото и следват гъбите.
Готви се,  докато гъбите омекнат, за около 6 -  8 минути. Сваля се от котлона.
Във всяко гювече се най-долу се разполагат картофите, следва сместа с гъбите. Изсипва се  и сока получен от гъбите.
Най - отгоре се разпределя настърган кашкавал.
В купа се разбиват с тел яйцата, прибавя се сметаната, черен пирер и сол и риган. Сместа се разпределя между двете гювечета. Захлупва се капаче.
Вкарва се в студена фурна и се пече на 200 градуса за около 30 минути






Коментари

Популярни публикации