СОЛЕН КЕЙК ЗА ЗАКУСКА С ШУНКА, ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА И КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ
120 мл - слънчогледово олио
200 г - заквасена сметана
260 г - универсално брашно
1 п . -бакпулвер
150 г - суха шунка на дребни кубчета
150 г - сирене Фета настъргано
5 - кисели краставички настъргани
1/2 ч . л - сол
черен пипер, риган
ТОПИНГ
настъргано твърдо сирене . пармезан, чедър или друго по избор
В купа се разбиват яйцата, сметаната, олиото до течен крем.
Прибавят се подправките, сол, смлян черен пипер, риган
Постепенно се прибавя брашното разбъркано с бакпулвера.
Добавя се натрошеното сирене, може и настъргано, шунката, киселите краставички. Разбърква се добре.
Приготвя се кейкова форма 22, 3/ 12,3 покрита с хартия за печене.
Изсипва се сместа, заглажда се.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 - 45 минути.
Изважда се и се поръсва с настърган кашкавал, или пармезан, чедър по избор.
Допича се за още 10 минути.
Коментари