КОЛЕДНИ БИСКВИТИ С БАДЕМИ И ВИНО МАРСАЛА - BISCOTTI ALLE MANDORLE E MARSALA
Разкошна коледна бисквита с ронливо маслено тесто, подсилено с хрупкави бадеми и ароматно вино Марсала. Експлозия от вкус и текстура.
150 г - бланширани бадеми
50 г - пудра захар ( ползвах кленов сироп)
200 г - универсално брашно
150 г - масло на стайна температура
30 мл - вино Марсала
пудра захар
Бланшираните бадеми се запичат на 180 градуса за около 8 - 10 минути, до леко златисто. Охлаждат се напълно. Изсипват се в блендер и се смилат на едро.
НЕ трябва да стават на бадемово брашно!
В купата на миксера се разбива маслото и пудрата захар за 4 -5 минути.
Добавя се виното на струйка при разбиване на ниска скорост.
Прибавят се бадемите и се разбъркват да се разпределят правилно.
Малко по-малко се прибавя брашното.
Омесва се тесто , завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
От охладеното тесто се оформят топчета равни по размер. Оформят се на малък фитил около 10 - 11 см и веднага след това се свиват на малка подкова.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Оставят се на студено за 20 минути.
Пече се в загрята фурна с вентилатор за около 10 -12 минути до леко златисто.
Не се препичат.
Бисквитката се охлажда в самата тава, тя е много крехка след като се извади от фурната.
Студени се напудрят с малко пудра захар .
Коментари