ЕСЕННИ ЛИСТА С ЛЕШНИЦИ И ШОКОЛАД - BISCOTTI FOGLIE D`AUTUNNO CON NOCCIOLE E CIOCCOLATO

 

200 г - универсално  брашно
100 г - лешниково брашно
90 г - пудра захар
5 г - бакпулвер
1 с . л - ванилия екстракт
140 г - студено масло на кубчета
1 - яйце L
150 г - черен кувертюр


В купата на миксера  се смесва брашното, захарта, бакпулвера, лешниковото брашно, разбърква се.
Добавя се маслото на кубчета и сместа се довежда до   пясъчно тесто.
Прибавя се яйцето, разбива се отново и се оформя  гладко тесто.
Сваля се от миксера, завива се във фолио и се оставя  за 1 час в хладилник.
Охладеното тесто се разточва върху малко брашно с дебелина около 1/2 см.
Изрязват се бисквитки с форма на листо.
Подреждат се в тава върху хартия за печене с разстояние.
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 170 градуса за около 12 - 13 минути до лек загар по края на бисквитката.
След като се охлади напълно се потопява долната й страна в разтопен кувертюр. Оставя се да засъхне.
Останалия шоколад се изсипва в книжен корнет и с много малък  отвор, колкото игличка се минава по декоративните жилки на листата. Оставя се да засъхне.






Коментари

Популярни публикации