ЛЕШНИКОВИ БИСКВИТИ - BISCOTTI FROLLINI NOCCIOLISSIMI


130 г - масло на стайна температура
100 г - нарязани на по- едро бланширани лешници, смилам ги в блендер на няколко пулсации
90 г - кафява захар
1 с . л - ванилия екстракт
1 - яйце L стайна температура
120 г - пълнозърнесто брашно
100 г - универсално брашно
5 г - бакпулвер
щипка - сол
 и още
200 г - разтопен кувертюр , нарязани  бланширани лешници


Бланшираните лешници се запичат на 180 градуса за около 8 - 10 минути. Охлаждат се напълно. Слагат се в блендер и на пулсации се натрошават на по едро. лешниците 
В купата на миксера се разбива на висока скорост маслото и захарта до крем.
Прибавя се яйцето и ванилия и се разбива  докато се приеме яйцето.
В купа се разбъркват двата вида брашно, бакпулвер , щипката солта  и  лешниците, разбърква се и се добавя към маслената  смес. 
Всичко се разбърква с К образната бъркалка до сравнително гладко тесто. Ако лепи по ръката може да се добави 1 с л . брашно.
Изважда се от миксера ,завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.
Охладеното тесто се разточва върху малко брашно и се изрязва с резец бисквитки.
Подреждат се в тава с хартия за печене .
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 170 градуса за около 10- 13 минути, до приятно златисто по края на бисквитката.
Разтопява се шоколад на водна баня и всяка бисквитка се потопява до половината . Поръсва се с нарязани лешници.




Коментари

Популярни публикации