ДРУГ ВИД МЕДЕНКИ С ШОКОЛАДОВА ДЕКОРАЦИЯ


100 г - масло на стайна температура
100 г - кристална захар
1 -яйце L
3 с . л - течен мед
1 ч.  л - бакпулвер
1 ч. л - сода бикарбонат + 2-3 капки оцет
1 ч . л - канела на прах
1ч . л - джинджифил на прах
1/2 ч . л - смляно индийско орехче
1 п - ванилин
щипка - сол
250 - 300 г - универсално брашно за меко нелепнещо тесто (ползвах точно измерено 250 г  + 20 г брашно.) 
За слепване - гъст мармалад от шипки или друго
Декорация - разтопен бял/черен кувертюр + 1 ч . л . олио


В миксер на висока скорост се разбива маслото и захарта до крем.
Добавя се яйцето, меда, ванилията, солта, канелата, содата бикарбонат, джинджифила, индийското орехче. Разбърква се на ниска степен на миксера.
Постепенно се добавя брашното с бакпулвера.
Оформя се тесто, то е меко, приятно на пипане и не лепи по ръката.
От тестото се откъсват парчета равни по размер около 20 - 22 г, между дланите се оформят на топче.
Подреждат се в тава с хартия за печене с разстояние.
Оставят се на студено за около 15 минути.
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за около 8 - 10 минути. Бисквитката трябва да остане светла.
След като са напълно студени се слепват две по две с шипков мармалад или друг вид сладко. Една част намазах с шипков мармалад, а другата част намазах с Biscoff крем.
Разтопява се шоколад с 1 ч . л . олио за блясък. 
Може да се пресипе в книжен корнет и да се декорират бисквитките с фини линии или да се потопи горната бисквитка с шоколад и да се посипят с цветни поръски.



Коментари

Популярни публикации