ОРЕХОВИ БИСКВИТИ С ШОКОЛАД
110 г - масло на стайна температура
50 г - пудра захар
2 - яйчени жълтъка
1 с . л . - ванилия екстракт
200 г - универсално брашно
40 г - царевично нишесте
щипка - сол
1 равна ч . л - бакпулвер
ПЛЪНКА
200 г - ситно нарязани орехи
50 г - кафява захар
2 - яйчени белтъка леко разбити
1 ч . л - портокалова паста
1/2 ч . л - канела на прах
ГЛАЗУРА
200 г - черен кувертюр + 1 ч . л - кокосово масло
В купата на миксера се разбива маслото и захарта до крем.
Прибавят се жълтъците и отново се разбърква се добре.
Прибавя се брашното, бакпулвера, нишестето и щипка сол.
Омесва се тесто, само докато се събере. Не се прекалява с измесването.
Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
ПЛЪНКА
В купа се разбъркват орехите, захарта, портокалова паста, канелата и леко разбитите белтъци. Разбърква се много добре и се оставя настрана до ползване.
Охладеното тесто се дели на две части , една се оставя в хладилник, а другата се разточва върху малко брашно с дебелина около 3 -4 мм.
С ринг с d 6 см се изрязват кръгчета.
Подреждат се в тава с хартия за печене с разстояние 5 см.
Върху всяко кръгче се разпределя по 1 ч . л . от ореховата смес.
Следва другото тесто по същия начин.
Пече се на 170 градуса с вентилатор за около 12 - 15 минути до приятен лек захар по края на бисквитката.
Изваждат се и се охлаждат напълно.
ГЛАЗУРА
Разтопява се шоколад с 1 ч. л . кокосово масло и всяка бисквитка от долната страна се потопява в шоколад. Оставя се да засъхне.
Коментари