ИТАЛИАНСКИ РОГЧЕТА - ITALIAN HORN COOKIES - KOLACKI
Бисквитката от Централа Европа е много популярна . Приготвят се с крем - сирене и са меки и ухаещи на хубава ванилия, а подходящо сладко им придава много приятен вкус.
85 г - крем - сирене Филаделфия
120 г - масло на стайна температура
3 с . л - кафява захар
200 г - универсално брашно
щипка - сол
гъсто сладко и 1 яйце за залепяне на страните на бисквитката
В купа се разбива сиренето, маслото, захарта и се разбива до крем.
Добавя се брашното, солта, и се разбива до получаване на тесто.
Събира се на топка, завива се във фолио и се оставя в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто се разточва върху малко брашно с дебелина 3 мм.
Тестото се се нарязва на квадрати 5.5 см.
В средата по диагонал се поставя 1 малка ч . л . с гъсто сладко.
Прехвърля се едната страна на тестото през сладкото, като крайчето й се намазва леко с разбито яйце, прехвърля се и другото тесто като прегръдка да бъде, като също крайчето е намазани с малко яйце да залепне.
Така приготвени се подреждат в тава с хартия за печене.
Оставят се на студено за 20 минути.
Пече се в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за около 10- 12 минути, до лек загар по края на бисквитката.
След като се охладят се напудрят с пудра захар.
Коментари