КОЛЕДНИ ДАНТЕЛЕНИ БИСКВИТИ ( LACEYS) - LASE SANDWICH COOKIES (LACEYS)


Дантелените бисквитки са много тънки, фини и са с абсолютното предимство пред всички други коледни, а и не само, бисквитки!

213 г -бадеми
115 г - масло 
128 г - тъмно кафява захар, ползвах захар Мусковадо
71 г - течен мед
3 с. л- универсално брашно
1 ч . л - ванилия екстракт

170 г - шоколадов кувертюр за слепване, ползвам NOCCIOLATA, без лоши съставки, без палмово масло
Важно е да се спазват грамажите.


Бадемите се смилат в кухненски робот с консистенция на галета. Да НЕ стават на брашно!
В касерола на слаб котлон се загрява маслото, кафявата захар и меда. Разбърква се докато захарта се разтопи . Сваля се от котлона.
В купа се разбърква брашното, ванилията и бадемите.
Добавя се маслената смес и хубаво се разбърква.
В тава с хартия за печене се слага  по 1 ч . л . от сместа, но с голямо разстояние една от друга. В тавата може да се разположат не повече от 7 - 8 бр лъжички. Бисквитката много се разстила по време на печенето. Разбира се, че може да се работи и с много малка лъжичка, въпрос на избор.
Така приготвени тавите, ползвах двете тави на фурната,  се вкарват  в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за 8 - 10 минути.
Изваждат се от фурната и веднага много внимателно се издърпва хартията от тавата и се поставя върху плот, да се спре всякакво печене на бисквитката.
В началото те са изключително меки и е невъзможно да се вдигнат, но след няколко минути ще се стегнат хубаво.
По избор може долната  бисквитка да се намаже  много тънко с шоколад и да се захлупи с друга, като сандвич. 


Тъй като са изключително хубави  и много вкусни, ще ги направя и следващ път, но няма да им добавям шоколад. Бисквитката само по себе си е повече от прекрасна и шоколад не й е необходим.


тук много тънко е направен сандвич от две слепени бисквитки с шоколад 


а това е шоколада, който ползвам по принцип за слепване на бисквити



Коментари

Популярни публикации