КОЛЕДНИ ДАНТЕЛЕНИ БИСКВИТИ ( LACEYS) - LASE SANDWICH COOKIES (LACEYS)
Дантелените бисквитки са много тънки, фини и са с абсолютното предимство пред всички други коледни, а и не само, бисквитки!
213 г -бадеми
115 г - масло
128 г - тъмно кафява захар, ползвах захар Мусковадо
71 г - течен мед
3 с. л- универсално брашно
1 ч . л - ванилия екстракт
170 г - шоколадов кувертюр за слепване, ползвам NOCCIOLATA, без лоши съставки, без палмово масло
Важно е да се спазват грамажите.
Бадемите се смилат в кухненски робот с консистенция на галета. Да НЕ стават на брашно!
В касерола на слаб котлон се загрява маслото, кафявата захар и меда. Разбърква се докато захарта се разтопи . Сваля се от котлона.
В купа се разбърква брашното, ванилията и бадемите.
Добавя се маслената смес и хубаво се разбърква.
В тава с хартия за печене се слага по 1 ч . л . от сместа, но с голямо разстояние една от друга. В тавата може да се разположат не повече от 7 - 8 бр лъжички. Бисквитката много се разстила по време на печенето. Разбира се, че може да се работи и с много малка лъжичка, въпрос на избор.
Така приготвени тавите, ползвах двете тави на фурната, се вкарват в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за 8 - 10 минути.
Изваждат се от фурната и веднага много внимателно се издърпва хартията от тавата и се поставя върху плот, да се спре всякакво печене на бисквитката.
В началото те са изключително меки и е невъзможно да се вдигнат, но след няколко минути ще се стегнат хубаво.
По избор може долната бисквитка да се намаже много тънко с шоколад и да се захлупи с друга, като сандвич.
Тъй като са изключително хубави и много вкусни, ще ги направя и следващ път, но няма да им добавям шоколад. Бисквитката само по себе си е повече от прекрасна и шоколад не й е необходим.
Коментари