СПАГЕТИ НА ФУРНА - PASTA! EASY AND DELICIOUS
1 гл - лук на ситно
3 ск- чесън пресован
400 мл - доматен сос с босилек
200 г - настъргана моцарела
50 г - настърган пармезан
подправки: сол, черен пипер, сух босилек, риган, провансалски подправки за паста
В тавичка 30/25см се изсипва суровата паста. Отгоре са посипва със силно наситнен лук, разпределя се, пресован чесън се разпределя и се изсипват 400 мл доматен сос за паста. С вилица се отварят спагетите, за да влезнат навътре доматите и подправките. Посолява се със сол и смлян черен пипер и се посипват няколко щипки сух босилек. Разбърква се. Налива се вода почти до горната стена на тавичката и се разбърка отново с вилица.
Така приготвена тавичката се поставя в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути. По време на печенето, ако е необходимо се добавя по-малко гореща вода.
След 30 минути се изважда и се посипва с настъргана моцарела разбъркана с настърган пармезан., разпределя се. Поръсва се с риган и се връща във фурната за още 10 - 15 минути.
Коментари