ЧЕРЕШОВА ПИТА


3 - яйца L
150 г - кристална захар
110 г - масло на стайна температура
125 г - гръцко кисело мляко
250 г - универсално брашно
1 с . л - царевично нишесте
10 г - бакпулвер
1 ч . л - ванилия екстракт
500 г - череши
Фурна -  170 градуса
Тортена  форма  26 см с ринг и хартия за печене застлана на дъното на формата и с намаслени стени с парче масло.
С миксер се разбиват яйцата и захарта, за около 3 - 4 минути. Не е необходимо сместа да пада на панделка. Прибавя се мекото масло и отново се разбива,  докато се приеме. Следва киселото мляко. Над купата  на три порции през цедка се прибавя брашното смесено с бакпулвера и нишестето. Разбива  се само докато се усвои брашното от сместа. Готовата смес се изсипва във формата, заглажда се. Отгоре на случаен принцип  се поръсва с почистените череши.



Пече се в затоплена фурна  на 170 градуса за около 50 минути. Винаги  се прави тест- проверка с дълго дървено шишче поставено в средата на сладкиша и ако излезе сухо сладкиша е готов.
Изважда се от фурната и се охлажда за 15 минути в самата форма , а след това се изважда и оставя върху решетка. След като се е охладил напълно се поръсва с пудра захар.
https://tasty.co/



Коментари

Светлана каза…
Прекрасен сладкиш се е получил и си личи колко е пухкав!
Поздрави!
ММ каза…
Благодаря! Поздрав!

Популярни публикации