ЧЕРЕШОВА ПИТА
3 - яйца L
150 г - кристална захар
110 г - масло на стайна температура
125 г - гръцко кисело мляко
250 г - универсално брашно
1 с . л - царевично нишесте
10 г - бакпулвер
1 ч . л - ванилия екстракт
500 г - череши
Фурна - 170 градуса
Тортена форма 26 см с ринг и хартия за печене застлана на дъното на формата и с намаслени стени с парче масло.
С миксер се разбиват яйцата и захарта, за около 3 - 4 минути. Не е необходимо сместа да пада на панделка. Прибавя се мекото масло и отново се разбива, докато се приеме. Следва киселото мляко. Над купата на три порции през цедка се прибавя брашното смесено с бакпулвера и нишестето. Разбива се само докато се усвои брашното от сместа. Готовата смес се изсипва във формата, заглажда се. Отгоре на случаен принцип се поръсва с почистените череши.
Изважда се от фурната и се охлажда за 15 минути в самата форма , а след това се изважда и оставя върху решетка. След като се е охладил напълно се поръсва с пудра захар.
https://tasty.co/
Коментари
Поздрави!