CANNOLI ALLA CREMA PASTICCERA - КАНОЛИ НА ФУРНА С КРЕМ ПАСТИЧЕРА

 

Обичам каноли, не, не ги обичам, а съм влюбена в тях, това е! Винаги когато съм в Италия, и ей така, както си се разхождам и минавайки през някоя сладкарница и аз вече съм вътре и купувам поредната канола, колко изяждам е незнайно и  изобщо не ме интересуват калориите през това време, докато съм там, не ги броя, това е! Толкова ги обичам, че си намерих и магазинче със сладкарски консумативи и си купих тръбички за каноли, така че и това ми е наред, оставеше да си намеря моята рецепта. За мое съжаление в повечето рецепти, ако не и всички, се ползва мас в тестото,  това е за хрупкавост, но това не е мой продукт , не го харесвам, и няма начин да го купя и да го ползвам, точно поради тази причина не ги и направих до момента. 
Попаднах на рецепта, италианска е рецептата и ще посоча източник, на реплика на каноли във фурна и с крем Пастичера. Да, не са онези уникални каноли, които ние всички познаваме, от времето когато сме били в  Италия, но все пак се доближават  донякъде до  уникално вкусните каноли. Тук , рецептата е от маслено тесто, също добре хрупкаво и пълно с основен сладкарски крем, не е с рикота и шоколад, но това не пречи да се напълнят с рикота и шоколадови капки, по избор е, но  спазих рецептата, така както е зададена. 
ТЕСТО
500 г - универсално брашно
125 г -  студено масло
настъргана кора от 1 лимон
150 г - кристална захар
3 - яйца L
КРЕМ
1 л - прясно мляко
300 г - кристална захар
настъргана кора от 1 лимон
140 г - универсално брашно
2 с . л - царевично нишесте
3 - яйца М
1 ч . л - екстракт ванилия
Пресява се брашното над купа, добавя се настърганата лимонова кора, яйцата, настърганото на ренде, на големите дупки, маслото и захарта. Омесва се гладко тесто. Вода в тестото не се добавя, както при други маслени теста, а това е така, за да не се напука тестото по време на печенето тестото,  но ако е прекалено сухо и не може да се събере може само ръката да се намокри със студена вода и да се измеси, то ще се събере. ( точно два пъти си намокри и изтръсках ръката , и омесих до гладко  тестото). Готовото тесто се завива във фолио и се оставя за 30 минути на стайна температура !
С точилка върху малко брашно се разточва с дебелина около 3 мм. С назъбен резец се изрязват малки правоъгълници 8/10 см. Завиват се в тръбичката, като се захваща края им с пръсти. ( погледнете втората снимка, не се завиват точно както истинските каноли, като триъгълник,  а така както е правоъгълно парчето тесто ) . Подреждат се със свивката надолу,  в плоска тава върху хартия за печене.
Пече се в затоплена фурна на 160 градуса за около 15 минути, или до приятно порозовяване по края на канолата.
Задължително се охлаждат напълно и след това се изважда внимателно тръбичката,  ако са горещи ще се счупят. Оставят се настрана.

КРЕМ
Млякото се сгорещява с изрязана, няколко цели парчета със зеленчукобелачката, лимонова кора. След това тя се отстранява с щипка.
В купа  с телена бъркалка се разбиват яйцата, добавя се брашното смесено с нишестето и захарта, разбърква се и се добавя малко, около 150 мл - 200 мл   от горещото прясно мляко. Връща се обратно при останалото мляко,  и се сварява крем при непрекъснато разбъркване. Сваля се от котлона и се прибавя ванилията, разбърква се.  Покрива се плътно с фолио и се оставя напълно да се охлади.
Охладените каноли се напълват с охладен крем.
Посипват се с пудра захар.




Коментари

Сончето каза…
Разкошна рецепта! Аз нямам проблем с маста при канолите, но твоят вариант повече ми харесва! Записах си я и непременно ще я пробвам! Благодаря 🥰! Целувки! Сончето.
ММ каза…
Сонче, благодаря, за коментара! Да получа одобрение от теб, която си майсто на майсторите в приготвянето и презентациите на различни близки и далечни ястие е удоволствие за мен! Благодаря и за това, че те познавам виртуално, за мен е чест! Цунки!

Популярни публикации