СВИНСКИ ХАПКИ С ЛУК НА ТИГАН С ГАНИТУРА ОТ ЗИМНА КАРТОФЕНА САЛАТА С ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ И БОБ

 

около 500 г - свинско месо за готвене
3 глави - стар лук
щипка - две - чубрица
щипка - две - сух риган
сол и смлян черен пипер
1/2 ч . л - пушен червен пипер
50 мл - сухо червено вино
слънчогледово олио за готвене + 1 ч . л. масло
дафинов лист, суха червена люта чушка
ГАРНИТУРА
Зимна картофена салата с червени печени чушки


Свинското се подсушава в домакинска хартия. Нарязва се на тънки жулиени, или на дребни кубчета.
В дълбок тиган се загрява мазнината. Прибавя се месото , да се запържи от всички страни. 
Налива се виното, трябва да изсъска и се оставя за 1 минута, да се изпари и да остане само аромата му. Виното ще деглазира дъното на тигана.
Налива се около 50 мл гореща вода,  и се прибавя нарязания лук на тънки филийки. Поръсва се с червен пипер добавя се дафинов лист, и суха  червена чушка.. 
Разбърква се и се оставя да се запържи при периодично разбъркване. Трябва да остане само на мазнина.
След като е готово се поръсва със сол, смлян черен пипер чубрица и риган.
Гарнитурата е  

ЗИМНА КАРТОФЕНА САЛАТА С ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ И БОБ





Коментари

Популярни публикации