НАЙ - ДОБРОТО ФЪДЖ БРАУНИ - THE BEST BROWNIE EVER EAT

 

Още една рецепта за фъдж брауни. До момента имам качени няколко рецепти  - 

НАЙ - ДОБРОТО КАКАОВО - КАФЕЕНО - ШОКОЛАДОВО БРАУНИ - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/08/blog-post_79.html

и 

и двете рецепти са много хубави.
Тази рецепта я видях при един японски Chef  и много ми хареса. Разбира се, че е подобна на продукти, но има и разлика. Получава се разкошно брауни с хрупкава коричка и дъвчаща сърцевина, което се и търси. Много е лесно, няма нещо необикновено, като продукти, работи се бързо, като се спазва времето на разбиване, за да може сместа да се увеличи двойно и са е гъста и времето за печене.


200 г - качествен черен шоколад
110 г - масло
3 - яйца L
150 г - кристална захар ( захарта може да се намали с 20 грама, като всичко е въпрос на вкус)
50 г - кафява захар
65 г - универсално брашно
25 г - висококачествено какао
1 ч . л - ванилова паста, или ванилин 2 - 3 пакетчета
щипка  - сол


Форма 20/20 см изцяло покрита с хартия за печене и отгоре леко намаслена с парче масло.
В касерола се разтопява на слаб котлон маслото и шоколадовите парчета. Сместа може бързо да загори и ако не сте свикнали така да я разтопявате е добре да се постави на водна баня. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до стайна температура.
Яйцата и двата вида захар, щипката сол и ваниловата паста се разбиват с телена бъркалка. Поставят се на водна баня да се разтопи захарта при непрекъснато разбъркване с бъркалката. 
Може да се ползва термометър и температурата на сместа  трябва да достигне около 55-60 градуса,  или ако се натопи малкото пръстче на ръката трябва малко да припарва на пръста, това е като ориентир.
Веднага се свалят от котлона и с миксер се разбива на най-високата скорост за около 10 минути. Сместа ще увеличи обема си и при вдигане на бъркалките това което пада от тях трябва да може да рисува цифра, това говори, че яйцата и захарта са много добре разбити.
При разбиване на ниска скорост на миксера се прибавя разтопеното масло с шоколада. Разбива се,  докато сместа се уеднакви по цвят. 
През сито се прибавя брашното и какаото и се разбърква с шпатула внимателно да не се загуби обема на сместа.
Цялата смес се изсипва във формата, заглажда се и се потупва върху масата, да излязат въздушните мехурчета.
Пече се в загрята фурна с вентилатор на 160 градуса или  без вентилатор на 170 градуса, около 23 - 28 минути . 
При мен печенето беше точно 24 минути и при поставяне на дълго дървено шишче по средата на браунито и  след като го извадих имаше леко влажни трохи, което говори , че е напълно готови. Браунито не се препича!
Охлажда се  в самата форма за около 20 минути и след това се изважда върху решетка.
Реже се на квадрати  5 на 5 см.




Коментари

Популярни публикации