ПЕЧЕНИ КАРТОФИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА


700 - 900 г - картофи
1 ч . л - сол
3 с . л - масло
подправки - мащерка, риган, розмарин, черен пипер, сол, зехтин, пушен червен пипер, кайенски пипер, провансалски билки
2 скилиди -пресован чесън

Избират се по - малки картофи, които е хубаво да са горе-долу еднакви по размер. Ако е тънка кожицата им не се обелват, но ако е по груба се обелват.
Поставят се в тенджера с достатъчно вода и 1 ч . л. сол.
След като заври водата се отмерват 3 минути и се свалят от котлона, отцеждат се.
Маслото се разтопява и се смесва със зехтина, прибавят се: сол, смлян черен пипер, кайенски пипер, мащерка, риган, розмарин, пресован чесън, разбърква се.
Всяка парче картоф се потопява в сместа от подправки, овалва се добре и се подреждат в тавичка за печене. Разхвърлят се малки парченца масло.
Пече се на 190 градуса за около 25 - 40 минути.
Може да се поднесат като гарнитура, но за мен са за обяд със сос Tzatziki - 





 

Коментари

Популярни публикации