АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ С КИСЕЛО МЛЯКО - SOFT YOGURT PANCAKES


Много често срещам
  приготвени и показани американски палачинки, едни такива плоски и малки. До момента не бях правила, но ето че им дойде времето и на тях, направих ги, по скоро ги направих от любопитство.  Ще споделя моето мнение за палачинките, или направо ще напиша, не са моите палачинки!  Вярно, лесни, бързи, но нямат нищо общо с хубавите палачинки, не, не и не!  Това е запечено тесто, да,  мекичко е, но много плътно и посипано с пудра захар, и това е. На какво приличат ли, ами на нашенски тиганички, или на плоски бухтички. Обичам хубави палачинки, но по тази френска рецепта и никоя друга:
ФРЕНСКА РЕЦЕПТА ЗА ФИНИ ДОМАШНИ ПАЛАЧИНКИ - 
Да примирам по тях `щото са американските палачинки.....не, не мисля! От тези хора съм, които винаги си признават, кое харесват и кое не харесват, коя рецепта става от раз и коя не става изобщо, за мен тази рецепта  не става, но малко разнообразие не е лошо, нека и тях да ги имам.
Ще ги кача да се видят, може някой много да ги харесва, а рецептата е лесна та лесна и смятам определено, че винаги ще стават, при тях грешки - няма.
Дали ще ги приготвя отново, мисля , че не! Ще си приготвя нашенски тиганички.


175 г - универсално брашно
5 с . л - кисело мляко
2 с . л - кристална захар
2 с . л - олио
1 - яйце L
2 ч . л - бакпулвер
1 пакетче - ванилова захар

В купа се смесва брашното, захарта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркват се.
В купа се смесват течните съставки: киселото мляко, олиото, яйцето и се разбива с телена бъркалка до гладкост.
Постепенно се доавят мокрите съставки към сухите и се разбърква, до гладко тесто.
Загрява се незалепващ тиган с бучица масло и капки олио, разпределят се.
Загребва се от палачинковата смес и се изсипва с тигана. Натопява се малка ч. л. във вода и с обратната страна се заглажда и леко се разпростира палачинката. 
Запича се до хубав загар от двете страни.
Изваждат се и още горещи се посипват с пудра захар.



Коментари

Популярни публикации