СНЕЖНИ ТОПКИ С ОРЕХИ ПЕКАН - PECAN SNOWBALL COOKIES


Когато видя рецепта за бисквитка "снежна топка" и веднага се спирам и започвам да записвам рецептата, много ги харесвам. Пуснала съм до момента ,ако не се лъжа две  или три подобни  рецепти   
и всяка е разкошна по свое му. Да, близки по състав са, но винаги има нещо което е малко по - различно. 
Тази бисквитка и подобна , но е с орех Пекан и е разкошна на вкус, крехка, много маслена и орехите Пекан някак си не се усещат така натъртващо, те не са тежки ,както нашите орехи,  някак си са  по - леки, и по- крехки .230 г - масло на стайна температура

230 г - масло на стайна температура
90 г - пудра захар
2 ч . л - ванилия екстракт
280 г - универсално брашно
щипка сол
100 г - предварително запечени и ситно нарязани  орехи Пекан *
и 
150 г - пудра захар за овалване


В купата на миксера се разбива мекото масло за около 1 минута.
Прибавя се захарта и се разбива до крем на висока скорост за около 3 - 4 минути. Маслената смес трябва да стане  много пухкава. 
Добавя се ванилията, брашното и солта и се разбива  на ниска скорост на миксера. Тестото ще изглежда сухо ,но при продължително разбиване то ще се уеднакви и смеси напълно.
Накрая се прибавят орехите, завърта се на ниска скорост, за да се разпределят.
Изважда се тестото и се завива във фолио и се оставя на студено за 30 минути.
От охладеното тесто се загребва и между дланите се оформя топче, около 20 - 21 грама всяко.
Подреждат се в тава покрита с хартия за печене с малко разстояние.
Така приготвени се оставят отново на студено, докато се втвърдят.
Фурната се загрява на 177 градуса  и се пече за около 13 - 15 минути.
Бисквитката трябва да остане бяла отгоре , а отдолу да е покафеняла приятно.
Охлаждат се в тавата за около 5 - 7 минути, докато са горещи са много крехки и се разпадат при допир, и докато са още топли  внимателно се овалват в пудра захар. Подреждат се  върху решетка за де охладят напълно.
След като са напълно охладени, захарта малко ще се е стопила, ще имат приятен  матов, бял  млечен  цвят. и отново се овалват обилно в пудра захар.
*орехите ги смилам в блендер, но не на брашно, а много дребни парченца








 


Коментари

Популярни публикации